perjantai 21. lokakuuta 2011

Ilmaista nettimusaa


21.10.2011, koska mm. luokkatoverit ovat jakaneet kirjeissään osaamistansa, laitan minäkin nettisivulinkkejä, joita itse mielenkiinnolla seuraan. Ne ovat nyt musiikkiin liittyviä. (hyvät kaiuttimet!). Innokasta entertainmenttia t. Mara

Löysin ihania klassisia levyjä Don Edringtonin portaalilta. Ovat vapaasti ladattavia osoitteessa: http://www.pcdon.com/.
Sieltä on linkkejä laulajien/esittäjien kuten
Ella, Nat King Cole, Elviksen (gospelmusiikki!), ja esim. Plácido Domingo y Amigos, Connie Francis,... Useita versiota esim. Amadomio'sta, Amapolasta, Perfifdiasta,... Materiaalia voi soittaa ja tallentaa omaan koneeseen. Tein itselleni autossa soitettavia CD-levyjä. Kaveri neuvoo lisäksi ratkaisuja tietokoneen ongelmiin ja ohjelmien (kuten Wordin) käyttöä.

Portaali musiikin kuunteluun/videoihin on mielestäni tosi aarreaitta:
Se kasvaa sekä käyttöliittymä uudistuu jatkuvasti.
Esim. hakusanalla "talvela" tai "virta olavi" taas löytyi kymmeniä esityksiä äänineen. Unohtamatta vaikka "Beatles" tai "abba" tai ketä tahansa. Löydät sieltä lempimusiikkikappaleet, esittäjät, säveltäjät,... Ja se on mainio tapa järjestää toivekonsertti illanvietto-ohjelmaksi (hyvät kaiuttimet kannattaa olla). Itse olen viime aikoina katsellut sota-ajan lauluja, Wiola Talvikkia, Mackebenia mutta myös "tuoreempia". Viime vuosisadan mielestäni parhaat laulajat ovat Maria Callas ja Mario Lanza. Tämän taas Anna Netrebko ja Rolando Villazon.
Ja YouTuben kokoama soittolista (jopa 100 ja enemmänkin kappaleita), jolloin ei tarvitse jatkuvasti klikkailla/valita. Soittolista avautuu ruudun alalaitaan ja siinä voi hyppiäkin. Valitettavasti valmiskokoelmissa on muitakin (ei kaikissa) saman genren/eri solistien esityksiä. Mutta sekä kohtaukset että niiden käsittely näyttävät muuttuvan. Nykyisin voi itsekin koota listoja ja kuunnella niitä jälkeenpäin. Kirjautuminen googlen s-postiin riittää, voi kommentoida ja äänestää peukulla.
Myös jazz-, taide- ja klassista musiikkia löytyy YouTubesta, esim. sanahaulla ”benny goodman”, ”big band” tai ”filharmonic”.

Ylen Areenassakin voi omana aikanaan katsella useita lähetyksiä, jotka kenties muuten olisivat jääneet nauhoittamatta. Kiva katsoa jälkikäteen esim. Estradilla-lähetyksiä.
Kokeilin Areenan käyttöä ulkomailta käsin, mutta ei toiminut.
Nostalgiaa taas http://yle.fi/elavaarkisto/ mm. kaikki julkisuuden henkilöt alalta kuin alalta. Jälkikatselua (itselle sopivana aikana) tv-ohjelmista.Kaupallisia kanavia varten ovat www.katsomo.fi ja www.ruutu.fi.
Naxos-musiikkia on muutamien kuntien kirjastosivuilla esim.
Turun kirjastotunnuksella kohdassa aineistot ja... esim. Caruso, Gigli, Callas, Bjorling,… ja sivulta: monet ihanat oopperatulkinnat yhdellä levyllä (haulla: The Great Singers 1904-52).

Musiikillisia postikortteja voi lähettää osoitteesta http://www.tfo2011.com/fi/kortit/. Se on kasvava turkulainen erikoisuus tänä kulttuuri-pääkaupunkivuotena. Ja kaupungin filharmonisen orkesterin konsertteja voi kuunnella netissäkin .
Ja MET'in suoria/tallennettuja lähetyksiä www.finnkino.fi sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti