perjantai 25. marraskuuta 2011

Musiikkia ja näytelmiä 09-10


11.11.2011 Osallistuin viime vuosien aikana lähiseutujen hanu­rikonsertteihin, mm. 8.3.09 Kyrön konsertissa soitin Kaarinan harmoni­koissa itsekin mukana ohjel­mistona: nuoruusmuistoja, jätkän humppa, kulkurin kaiho ja sa­tumaa-tango. Rapor­toin nyt niistä.

30.1.10 Salo, hanurikonsertti, Mainio Vainio. 
Kokoelma Junnun sävellyksiä mut ennen kaikkea sanoituksia.
[] []

18.2.10 Raision Martinsalissa Veikko Ahvenainen ja Carita Nordlund
He soittivat välillä Raision harmonikkojen kanssa, Jorma Ruo­honen solisti­na:
-Päivä vain ja hetki kerrallansa (Otto Savimäen muistolle)
-Sinitakkien marssi, Yö kerran unhoa annoit, Iloinen kavaljee­ri, ”nuoral­latanssijoiden”? marssi, Takametsien kaipuu, Espan­jalainen capriccio, Aiai sinisilmä­poika, Koivu-valssi, Katin­ka, Karjalan poi­kia (finsk polka) & Raatikkoon!, Punatukkais­elle tytölleni, Tavalli­nen tyttö, Barcelonan ?, Ilta skanssis­sa (ei kän­nissä) lisäosin, Säkkijärven polkka,
”Olan laulut ei sovi sillanpäille; kaikki tunsivat, että Ola lauloi juuri mulle”
-”jos jätät minut niin unohdan sinut” -sanoitusta nykyisin by V.A.
Joku” täytti 4:ttä kertaa 20 vuotta.
Veikko kertoili kappaleiden lomassa vitsejä:
Vanhainkodissa keikalla vanhempi nainen kaatui, lääkäri pai­kalla ja meni autta­maan, tutki ja rohkaisi:
-”noilla jaloilla kävelette vielä hautaan asti” 
-”Meilläpäin on kyllä ollut tapana kantaa”
Vironlahdella loppuivat Olan orkan tanssit vaille 24, ennen valo­merkkiä ehdit­tiin Haminaan, rumpukin oli pakattuna ennen vika kappa­letta, junien vaarallisia tasoristeyksiä matkalla
Veitsenheittäjä heitti koko kesän tyttöä eikä kertaakaan saa­nut koh­ti / osunut
Tyttö arvaamaan ikää, alle 100v, ”et ois kyllä arvannut”
Käsilaukku vaimolle, myyjä valitsemaan. Katsoi ostajaa: ”ot­taisin hänenä kyllä matkalaukun”
Apteekista rouva halusi arsenikkia, mihin? Miehen myrkyttämi­seen, ei voi antaa, näytti valokuvaa, jossa kummankin puolisot pettivät hei­tä, ”ai, olisitte heti sanonut että teillä oli re­septi mukana...”
Pieksämäen asemalla puoli lippua pojalle. Koska miehen housut: koko lippu, vaati myyjä. Ai jos housujen pituus määrää, mulle puolilip­pua. Yks rouva taas halus matkustaa ilmaiseksi
Viljo Vesterinen vasta ajokortin saaneena oikaisi mökille Hausjär­velle ajaessaan kurvin vasemmalle, vastaantulija väisti nokkelasti oikealta. Viljo: ”ajoi vää­rältä puolelta”
Veneessä piti kättä raossa. 
-Näyttää vuotavan, tuumi ohitse soutanut. 
-Kun vuotaiskin mutko kaikki vesi tulvii veneen sisälle.

14.3.10 Kyrön harmonikat
Ohjelmistossa Ruissalon rantaa, Leirinuotiolla, Harmonikkaris­teilyllä, Wenströ­min polkka, Yö Altailla, Suomen joutsen, Tam­merkoski-humppa, Elä­mäntoveri, Mai­ren jenkka, Elämää juoksu­haudoissa ja Syk­syn tullessa. Kana­dalainen naishanuris­tikin esitti.
Väliajalla tarjottiin kakkukahvit.
Sitten Unto Monosen vähemmän tunnettuja sävellyksiä: Syksyinen kai­paus, Kotitie, Kukan muistolle, Jos jätät minut, Satumaa, Orvon kyy­nel, Aamun koi ja Kukkani lumen alla.
Yleisökin sai laulaa kappaleita: Pihapihlaja ja Suhmuran Sant­ra.

28.3.10 Naantali, urheilutalo Harmonikkakonsertti. 
[] []

16.4.10 Lieto
Entinen opettajani Keijo Louna luopui Liedon ja Tarvasjoen kansa­laisopiston ope­tuksesta ja oppilaansa olivat valmistaneet ohjelman, jonka Markku Heikkilä juon­si.

2.6.10 Ikaalinen
Leiriläisten keskuudessa kuuli paljon soitettavan ja lauletta­van mm. Malmstenin Pikku syntistä, olivat kehittäneet uusia säkeistöjäkin siihen.
Näyttelijätär kohtaa oopperalaulajan: Merja Larivaaran ja Päi­vi Ni­sulan 2-tunti­nen ravintolasketsi/hupailu oli aivan haus­ka. 
Pelimannikisoja 1- ja 2-rivisillä hanureilla seurasin myös mutta Kultainen ja Hopeinen harmonikka olivat loppuunmyydyt. Näkihän ne telkkarista ja Ylen Aree­nalta.

7.6.10 Gospel kirkkokonsertti
Tainionkosken kirkossa, rippikirkossani laulettiin ja soitet­tiin Imatran seura­kunnan kuoron ja säestäjien voimin. Vesteri­sen perhe mukana.

6.7.10 IBBF 
virolainen BB soitti ammattitaidolla mm. Etkö uskalla mua ra­kastaa, Soutu­venheellä Kiinaan, Illalla, Josef Josef, Lazza­rella, Rouling, Laulan tans­sin,...
Uusi Dallape taas esitti Kangastus, Pustan..., Rakkaus on vaa­leanpunainen, Heis­sulivei, Rantakoivu, Itämaista rakkautta, Tammerkoski, Sä kaunehin oot, Silloin soitti Dallape, Ikkuna­prinssi, Ragtime band, Budapestin yö, Sulle salaisuuden kertoa mä taidan ym.
Riku Niemi orkestereineen oli oikea show vuoroon tahdissa instru­menttejaan hei­lutellen, vasemman puolen (tyttö)jousisek­tion ja poi­kien puhallinpuolen vuoro­tellessa – 30-luvun suuria bigbandejä mat­kien.

11.7.10 Säkkijärven polkka Imatran kesäteatterissa. Siinäkin oli Vili Vesterisen kotoa lähdöt ja käynnit liikuttavimmat kohtaukset. Mut muuten olivat sekä orkka että näyttelijät vetäneet oikein hienosti ja taidolla. 
14.8.10 Badding musiikkinäytelmä Pöytyän kesäteatterissa
Ystävien kanssa oli kesän viimeisenä yönäytöksenä vaikuttava. En tiennyt­kään B:n yrityksistä aluksi laulaa isänsä suosikkia Asfaltti­kukkaa. Enkä saamattomuudesta naismaailmassa, vaikka tarjokkaita olisi riittänyt. Baddingissä oli musta kos­kettavinta isän lempeä suhde poikaansa. Kuulosti ihan alkuperäislevyiltä Maalaismaisema oli kaunis, vois tulla toistekin Pöytyälle. Kyl maalla osataan satsata!
Harrastelijateatteri voi innostuksissaan saada koskettavaa ai­kaan. Katso­jia pal­veli mm. lyhtyrivistö paikalta johtavalla koivukujalla.

13.11.10 Myrskyluodon Maija Uudenkaupungin teatteri
Hieman pettyneenä totesin että musiikki olikin Puurtisen eikä Mår­tensonin.

19.11.10 Maria Kalaniemen konserttiin “Musiikin ja luonnon lu­moissa”
Kotimäen koulu, Littoinen. Harmonikkataiteilija, musiikin toh­tori MARIA KALANIE­MI esiintyi Kotimäen koululla. Järjestäjinä Kaarinan kaupunki ja Kaarinan luon­nonsuojeluyhdistys. Maria ei ole Turun suunnalla esiintynyt viiteen vuoteen, jo­ten tätä ei kannattanut mis­sata! Marialta on lokakuussa ilmestynyt uusi levy ”Vilda Rosor”, jonka materiaalia konsertissa kuul­tiin. Tilaisuuteen oli vapaa pää­sy.

27.11. joulukonsertissa Nousiaisten Kalliopohja-talolla
Karjan käköset ja Pandoira-kuoro lauloivat joululauluja – eräissä yleisö lauloi mukana.

1.12.10 Swinging Christmas 2010
Antti Sarpila Swing Band Featuring Johanna Iivanainen with ”Tähdet kerto­vat”-tyttökuoro. Näiden kahden yhteispeli toimi siten että Jo­hanna lauloi ensin pe­rinteisellä rytmillä joulu- ym. lauluja, mut­ta puolivälissä kappa­letta Sarpilan bändi jat­koi 4/4-rytmillä.

17.12.10 Finlandiatalolla yhteislaulutilaisuus
HKO:n jäsenistä koostuva Filharmooninen viihdejousikko säesti ja Mar­jukka Tepponen veti perint.joululauluja. Sanoitukset ylei­sölle hei­jastettiin valkoisina suurina teksteinä hämärälle seinälle. Ostin levynsä, niin hie­noa oli yhteissoittonsa.

18.12.10 Ylioppilaskunnan laulajain perinteinen joulukonsertti
Johanneksenkirkko, johti Pasi Hyökki. Loppuunmyyty ohjelma esitet­tiin 2 tunnin välein ainakin kolmelle yleisölle. Pimeäs­sä kirkossa oli tunnelmaa ja alku lu­paava: eri ovista kuoro­laiset valuivat lau­laen keskiaikaista madrigaalia.

Harlem Jazz Club hotelli Hamburger Börsin Jugendsali
Kokoonnuttiin kuun viimeinen torstai kuulemaan läheltä ja kauempaa­kin tul­leita artisteja. Viittaan nettiosoitteeseen:
 http://www.elisanet.fi/harlem/ 






1 kommentti:

  1. Etkö saisi noita ylipitkiä rivejä sovitetuksi muun tekstin mittaisiksi?

    Hyvää itsenäisyyspäivää! THP

    VastaaPoista