sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kevättä ilmassa

On taas luonnon virkein aika alkanut.

Mikkolan puutarhassa vierailee runsaasti pikkulintuja, ja niiden touhuja on kiva katsella. Talitiaiset alkavat titityynsä jo aamuhämärässä 4 aikoihin. Nuotti on lyhentynyt pelkäksi TI:ksi.
Eräs aamu heräsin, kun talitintti nokki ikkunasta kittiä.

Eilen tuli vihervarpunen aivan ikkunan eteen åkeron oksalla ja pulputti ominaisesti. Jopa neitoperhonen ojenteli ikkunalla siipiään, kun puhalsin hellästi lämmintä ilmaa siihen.



Idänsinililja-mattoja on levinnyt puutarhaan, sinivuokotkin kuurin varjossa vielä kukkivat. Rentukoiden vahvaa keltaista täällä idässä saa vielä odottaa vaikka Turussa ne jo kellersivät runsaina. Vein orvokkeja haudoille.

Virusinfektiot saastuttuivat tiekkariani. Pääsin niistä eroon, kun otin AVG:ltä tehokkaamman torjunnan ja nostin Ohjauspanelista Internetin Tietosuojan tasoa Vahvaksi. Ja useissa mainosviesteissä oli mahdollisuus poistaa osoitteensa jakelusta (unsubscribe). Roska/mainosposti on vähentynyt.

Mikkolassa nyt ollu takatalvenkin yli. Puutarhassa riittää valmistelemista.
Halusin tulla kuulemaan linnunlaulua ja sitä onkin riittänyt. Punertavat närhi, kauniisti laulava punarinta, leppälintu ja peippo bongattu.
Puolilta päivin ihmettelin, mitä kauheaa on tapahtunut kun joku lintu rääkyi kuin syötävä. Satuin vilkaisemaan taivaalle ja siellähän liiteli haukka. Hälytysääni loppui vasta kun peto oli mennyt pysyvästi pilvien taakse.
Lökötellessäni kolmen aikaan pihalla auringonpaisteessa alkoi kuulua hanhien ääniä: siellähän ne toitottelivat kaksi yli 100 linnun auraa.
Kamera olis pitänyt olla laukaisuvalmiina, niin nopeasti ne katosivat rajan suuntaisina kohti koillista.
Eräänä päivänä tuuli kovaa etelästä ja haavat kasivat ja heiluivat. Harakka lensi puun latvaan ja keinui siellä laajaa kaarta pitkään, näytti nauttivan liikkeestä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti