lauantai 18. lokakuuta 2014

Virossa

Viron visiteerauksia -sarjassa tällä kertaa: 
10.-12.10. Tallinnassa Ekin jengin ja 2.-6.11. TST:n kanssa oli rattoisaa.

"Åkero Linen" Finlandia-aluksella lähdettiin Länsisatamasta ja syötiin runsas laiva-aamiainen.
Tallinnan rannassa leijui iso heliumpallo, joka nousi "näköalatorniksi" halukkaille.
Toompeanmäellä 4 maisemankatselupaikkaa ja Matiesen punkkumyymälässä espanjalaisia laatuviinejä.
Kahvila Maiasmokk oli kaupungin vanhimpia. Katkarapusalaatti, kahvi ja konjakki maistuivat iltapäivällä.
Palatessa vastaantuleva nainen osoitti poplarinhelmaani: nauroimme, koska se oli "juoponnapissa".
Bizet's Carmenissa Rahvusooper Estoniassa laulettiin ja soitettiin antaumuksella. Carmenina oli gruusialainen mezzo Stella Grigorian ja Don Joséna belgialainen tenori Mickael Spadaccini.
Amarillossa sitten yöpalana nakkeja muistuttavia pötköjä majoneesilla. Yömyssyä säestettiin mm. Kodin kynttilät-yhteislaululla.

Käveltiin Kadriorgi-puistoon. Vastaan tulivat aluksi Kumu-taidemuseo, presidentin asunto, linna ja Japanilainen puutarha. Laululava oli laaja, sille mahtui 100000 ihmistä. Siellä harjoittelivat nyt vaijerilla putoajat kaaren päältä. Vuoden ajan olivat jo saaneet käyttää paikkaa. Kajautettiin yhdessä lavalta malliksi "karjalaisten laulu", sen eka säkeistö.
Rantaa pitkin palatessa ei päästy enää Narvamaantielle - ülikoolin kohdallakin törmäsimme umpiperiin.
Rotermannin juustopuodista ostetuista valmiiksi leikatuista palasista muodostui päivällinen hotellihuoneessa.
Sylva-operetti kruunasi illan. Se tunnetaan Kalmanin kauniina Mustalaisruhtinattarena. Kahdessa ensimmäisessä osassa esitettiin tutuimmat laulut mm. Muistathan kai.

Sunnuntaina kohteet bussilla olivat Teletorni ja Botanic garden. Metsäkävelyllä vastaan tuli Piritajoki ja sen ylittävä kävelyriippusilta.
Vanhassa kaupungissa vielä poikettiin pizzakellarissa. Jalkapallon kannattajia torilla, sen infrapunalla lämmitetty terassi veti puoleensa.
Illansuussa laulu Sataman valot käväisi mielessä. Laivalla nautittiin buffetillallinen ja käytiin Bar Nosturi-katsomossa cavalla ja kuuntelemassa laulusolistia. Marketista vielä edulliset longkero ja viinipänikkä -ostokset.


2.-6.11. Pärnun kylpylässä
M-poikien bussilla oli kätevää matkustaa: Turun linja-autoasemalta moottoritietä "yhden pysähdyksen taktiikalla" Katajanokalle, jossa kuski jakoi matkakortit laivaan. 2½ tunnin seilailun jälkeen bussin vaihto Tallinnassa ja nokka kohti Pärnua. Majoittuminen Viking SPA-kylpylään ja suoraan illallispöytään.

Aamupäivisin oli hierontoja ja muita hoitoja, iltapäivällä vapaata ja saunomista. Pärnun vanhakaupunki oli sekoitus vanhaa lauta- ja kivirakennuksia mutta myös uutta arkkitehtuuria varsinkin ostoskeskuksessa. Kävelykadulla vilskettä vaikkei autoruuhkaa muualla kuin Via Baltica E67-tiellä.
Pohjalaisen porukan pitämä lauluilta. Raissa ja Mikola soittivat ukrainalaiskonsertissa slaavilaisia ja mustalaislauluja, lopuksi tunti tanssia.

Pärnujoen takaisessa kaupungissa ei erikoisempaa. Beach'illa rentouttavaa kohinaa ja tuulta. Taas lauluilta, jonka jälkeen cavaa ja korttipelipaikalla laulua+vitsejä, kavereita poikkesi ryypylle ohimennessään.

Iltapäivällä 5 tuntinen Latviareissu: kierrettiin rantahuviloita katsomassa, kiivettiin harjulle ja muutamat näköalatorniin. Kesällä olisi ollut turistiruuhkaa. Latvian puolella merenkulkumuseo, joka aiemmin oli toiminut oppilaitoksena. Rantaravintolassa syötiin kokonainen taimen ja hotellin tarjoama vadelmajälkiruoka, jota ei ollut ohjelmassa.

Paluumatka 130km huoneiden luovutuksen jälkeen ja 4,5 tunnin viipyily Tallinnassa. Oltiin etuajassa Turussa koska ei haluttu välipysähdyksiä. Eestinkielen kivat sanat naurattavat vieläkin.






--------------------------------------------------------------------------










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti